Pages

Saturday, February 6, 2010

SNOW AT AJLUN!!!

Alhamdulillah..setinggi2 kesyukuran dipanjatkan kepada Yang Maha Esa atas semua nikmat2 yang telah diberikan kepada kita..

Alhamdulillah..pada 5 Februari lalu..sebuah coaster telapun disewa khas oleh para mutazawwijin semata2 utk ke Ajlun!hehe..buat apa?apalagi main saljilah!.

kali ini yang menyertainya..stay pilot-ust Din sekeluarga, co-pilot, ust Zaid sekeluarga lak( ust ridwan dah 'serender' awal2-takper kak Aizah, nnt kita pergi lain kali yer.. ), Ust Sufiyan sekeluarga, Ust Heizal sekeluaga, Ust Jamil & zaujah, Ust Syed & Zaujah serta Acik Dalilah..Kali ni ada 2 baby dalam perut..( bukan baby ummi yer acik Ika..hehe.Baby ummi tunggu dulu..)

Selepas solat jumaat kami semua bertolak dari Irbid menuju ke kawasan pergunungan Ajlun.Subhannallah sungguh indah dan mendamaikan ciptaan Allah ini -SALJI.Sungguh teruja kami semua..Yerlah bagi ummi sekeluarga, ini merupakan pertama kali dalam hidup melihat dan merasa sendiri kejadian Allah ini.Anak2 apalagi..nak buat snomwan macam dalam Wonderpets katanya..

Abg Faqeh sampai kemerah2an pipinya, adik Faseh pula, sampai berhingus2 hidungnya,Kak Jannah, maintain jer..Seronok memang seronok..

Biasanya apabila sudah pergi rombongan ramai2 sebegini, macam2 ceritalah yang akan keluarnya.Selain dapat mengeratkan ukhuwah dapat juga bertukar2 idea dan fikiran.( Yerlah kami ini kaum ibu yang sepenuh tangga dan masa di rumah, menguruskan anak2..sekali sekala ingin mengambil angin luar, sambil bertemu sua dengan rakan2 seagkatan,amatlah seronok dan bahagia..betul tak kak Dah dan Jiha kan?)

Hehe..ada yang tinggal anak,huhu..ni dah kes dera nih, ada yang makan jagung nisf dinar, ada yang kena paksa makan salji ( eh, ada ker Nurul?hehe ), ada yang tangan dah terketar2, dan ada juga yang terkencing lagi sekali..kali nih atas seat pulak..hehe.. ada juga....hm..apa lagi yer?tambahlah kak dah..

tapi apa2 halpun..memang seronok dan damai sekali melihat ciptaan Allah ini.Semoga ada manfaatnya pada manusia yang berfikir tentang kejadian Allah ini..dan trip kali  ni memang best.Lepas ni nak ke mana pula kita wahai pilot?huhu..hubby dah start kuliah, kak Jannah dah start sekolah..back to normal..

Oklah kita layan gambar dulu yer!





dalam perjalanan ke Ajlun..pokok2 senget jadiknya..angin terlalu kuat.


ahlan wasahlan ila Ajlun..

sejuknya salji nih..


senyuman 'teletubies' yang kesejukan...


abg faqeh yang dah start kemerah2an pipinya..


apa yang penting?kerjasama!!!


suasana salji di sini..tak berapa tebal lagi salji nih.itu tak penting, yang penting, KESERONOKAN!



adik yang terpaksa surender awal naik coaster dulu..sejuk bangat!


amacam snowman kami ?jadik ker tak?huhu


salji di atas pokok..


mana sarung tangan Wafa' nih?


tunjuk apa tuh ? teringat kata2 Wafa' - Saper makang jagong banyok ngak? ( pekat ganung!Ganu kiter!)


Inilah coaster yang membawa kami semua.Ni turun kali kedua,tak jadik gak amik gmbar kat sini.Kena cari tempat lain pulak..


adik duk khusyuk tengok acik nurul n hubby memanjat.mesra n manja gituh,hehe.

sesi pendakian kali ketiga..sungguh bersemangat Malizi nih..hehe


saper nak snow?meh ambik sini.Faqeh nak bagi nih..hehe..


ok, dah sudah ..mari dukung anak masing2 turun ke bawah..


kenapa pulak tuh Abqari?

hati2 semua yer..nanti terjatuh pulak..


snowman dah nak balik dah..


snowman yang sudah keletihan sangat!habis kotor bajunya..kesian betul kan?






8 comments:

Ahmad Zulfadhli said...

lame dah x buat snowman.. rindunyer.. aha!~

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

p/s: Miliki buku2 ilmiah karya ikon2 popolar seprti Dr. Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah & lain2 di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

ummu faqeh said...
This comment has been removed by the author.
ummu faqeh said...

snowman!snowball ada gak..tapi sejuknya sampai ke tulang, tak sempat nak buat ABC..hehe

Raudhah Mardhiah said...
This comment has been removed by the author.
Raudhah Mardhiah said...

salam...ummifaqeh..amacam sonok x leh jupa snow..xsejuk ker? kami duk bawah pun kesejukan dh...ni atas bukit ek?

ABU DHIYA' said...

salam..heheh nk k.da tmbah citer ke?alhmdulillah xde anak yg t'tinggal kali ni tp ibu2 plak yg terpaksa tinggalkn kaum bapa bersama sbahagian anak2 yg sgt kuat..mane x nyer..kami dah beku..xgitu izma?heheh mksh wat izma skuarga sbb bw bekal jmput2, apam pisang&jagung.. sampai wafa' xckup jagung dia tnya saper makang byk?hahaha tahundpan kt kn bw air panas la izma br best..jom g mukhtar beli termos!hhahaha

ummu faqeh said...

yana-ni kat ajlun kawasan pergunungan..tapi yang kami pergi nih area bukit2 jer..tapi dah seronok dah..sejuk memang sejuk..baju 6 lapis dah kami pakai..hehe

ummu faqeh said...

kak da-hehe..uish memang sejuk tahap maksima..kaum2 bapa jer yang bersemagat waja lagi meneruskan perjuangan..huhu..saperlah yang makan banyak jagung tuh yer wafa' nih..kena nisf dinar nih..insya Allah selasa ni kita round mukhtar lak..

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!