Pages

Wednesday, February 3, 2010

REHLAH KE AMMAN!!! - 2nd PART

Jam menunjukkan 12.35 pagi.9 deg.Ummi masih setia menemani hubby study.Anak2 sudah lama tertidur.Masih belum hilang lagi keletihan rehlah ke Amman semalam.

Petang tadi ummi buat bubur kacang!!!Dah lama mengidam nak makan nih..Stok dari Malaysia dah habis!Kami ke Carrefour hari tuh, hubby terus amik 3peket.Hehe..stok!Petang tadi buat, licin terus.Our favourite!!!

Oklah, ummi nak sambung menepek gambar!Jangan buhsan yer tengok gambar2!


ok, ready kak jannah..fly to Malaysia now!!!hehe..jangan langgar burung sudahlah ..pakteh hati2 yer!hehe


suasana dalam airbus nih..



peralihan zaman berzaman!


jom jelajah dunia angkasaraya!!!


tengoklah si adik nih..sibuk dengan trolinya..kerangka dinosour tuh..


buat apa tuh abg faqeh!minat sangat dengan kerja2 berat nih..hehe



khusyuknyer abi..



jom ke supermarket!



dah sampai ke India-Taj Mahal!



ahlan wa sahlan ila Urdun!


Petra..naper adik tuh?



welcome to UK!!!


adik sorang jer yang posing.Yang lain udah capek!!!


welcome to Russia!!!



eh,mana adik nih?ada jumpa tak?hehe



ahlan ..Egypt..


huish kak jannah..hati2..



going to china!!!



naper hidung tuh dik?



moh kita belayar ke Kuantan?Amacam boleh lawan pakteh tak?


hero ummi sorang nih tak habis2 nak memanjat jer!!!


hero ummi sorang lagi nih buat apa pulak?sampai senget2 badan tuh..berat sangat ker dik?



seronok main dengan bola2 nih..anak2 yang syoknya tengok!



abg faqeh pulak nak exercise!!!



kita belajar melukis pulak!



nak lukis apa yer?


alhamdulillah..dapat juga lukis!!!



adik dan abg lukis apa tuh?



kita makan dulu boh!!!



tunggu...kami datang!!!tempat seterusnya yang dituju...pemandangan dari masjid tempat kaum bapa bersolat.



inilah coaster yang membawa kami 6 keluarga, 26 orang semuanya,termasuk driver dan baby dalam perut..hehe.


amacam bergaya tak abg faqeh kita nih?



teruja anak2 ummi nak main permainan2 kat sini.JD10 abii dah melayang!


adik naik difdaun - katak!!!



kak jannah naik apa tuh?


naik keretapi nak ke mana tuh?

bestnyer kak jannah dan abg faqeh!


adik faseh naik sorang jer..




abi ker anak yang main nih?


cak! wafa' ker tuh?






abang faqeh dan kak jannah.Mulanya kak jannah dah naik sekali..Wafa'pun naik sekali.Amat berani walaupun takut juga pada pertengahannya.Takper..Wafa' anak yang berani dan kuat!!!Faqeh pula pada mulanya tak nak naik.Dan ini kali kedua kak jannah naik menemani abg faqeh!!!



senyum abg faqeh yang semakin berani..buat perkara yang ummi abi suruh buat yer..



amacam posing terakhir dari adik faseh?hehe..



tak buang2 lagi kak jannah sticker mathaf athfal tuh.Tengah menunggu kaum ibu bersolat.
Nak balik dah..penat sangat!

Alhamdulillah..selepas maghrib kami bertolak pulang ke Irbid.Dalam coaster siap makan mee warung din pulak..lapar sangat berjalan2 sepanjang hari..

Macam2 kenangan manis yang dibawa pulang termasuk barang2 !!!Ada yang terkencing dalam seluar ( ada ker ? ), ada yang sakit kaki, ada yang jadi tokey mee, tokey buah2 pun ada,tokey kepok ganu, ada yang termuntah dalam coaster..dan macam2 lagi.. Semuanya kenangan terindah kita bersama!!!

Kepada semua yang menyertai rehlah kali ini..syukran jazilan atas ukhuwah yang indah ini...
Terima kasih daun keladi..lain kali boleh pergi lagi..
trip main salji pulak lepas nih..





9 comments:

Ahmad Zulfadhli said...

macam seronok jer kat amman nie.. nie yang terasa nak pergi pulak nie.. aha!~

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

Aznika said...

Gambar ank2 dgn suaminya je..gambr Izma mana?? Lagi satu, baby dlm perut tu Izma punya ke? he3x

ummu faqeh said...

adik zul- ahaks!jemputlah datang sini..ahlan!

ika..gmbarr izma?hehe..tukang amik gmbar jer!seronok amik gmbar org..lagi seronok org baca blog, tercari2 gmbar umminya..hehe..sajer jer..tak letak ika..tak suprise..nnt balik ganu..kita jumpa yer!tak sabar ika..
bb dlm perut?huhu..bb kawanlah ika..izma punya bb tunggu ika dululah..yg ptg, cari hubby dulu!hehe

ummi_alyarissa said...

wah22,beshner jln2 yeq..mokder nk ikut gk!!brg2 kt sane mahal xkak tie?

ABU DHIYA' said...

nk tambah cerita leh?hehehe ms rehlah tu yg tinggal anak pun ader..yg terbang dlm coster pun ader..yg cr bulan pun ade hahaha kenangan bersama..

ummu faqeh said...

mokder-mehler ajak pokder datang sini sekali yer..mahal jugak barang2 kat sini.tapi ada gak yang murah.dan sayur2 dan buah2 kat sini segar2..sedap makan..faqeh dah gumuk skg!

ummu faqeh said...

wafa' dhiya'-huhu..pandai dia menambah cerita yer..huhu..saper tuh?abufaqeh ker tuh?hehehe

Ummu Asiah said...

Syoknya jalan2.. ni yang jeles nih. org lain sume cuti, tinggallah kami2 yang masih setia kena gi hospital tiap2 hari, huhu..

ummu faqeh said...

ummi asiah-hehe.memang seronok ..time cuti ni jerlah boleh berjalan..nnt ust dah start kuliah..mmg bz tahap maksima..takper..bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian..rindunyer asiah!!!

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!