Pages

Thursday, October 29, 2009

cloth diaper

assalamualaikum..29 Oktober 2009, hari Khamis.Jam sekarang menunjukkan 4.30 pagi.Lagi setengah jam masuk subuh.Ummi seperti biasa menemani hubby kesayangan study.Dah ngantuk sangat sebenarnya.Tapi takut tak terkejut pulak...

Ok, kali ni ummi nak bercerita tentang cd..Cloth diaper yang ummi maksudkan ni ialah pengganti kepada pampers.kat blog kawan ummi ni ada infonya.Klik jer kat sini.

Acik Irra, acik amy, mak teh, mok der, mak long dan semuanya yang baca blog ummi ni, ummi menyeru kepada semua di luar sana, bertukarlah dari pampers kepada CD ni.Banyak kelebihan dan menjimatkan!!!

Mula2 sampai di jordan ummi guna kejap, tapi ada kebocoran dan montok baby jadi merah2.Ummi stop jap, then guna pampers.Tapi setelah umidanish terangkan cara2 strip wash, alhamdulillah berhasil.Dan sekarang, ummi kembali menggunakan cd nih..

Sampaikan faqehpun ummi gunakan cd gak.Waktu malam jerlah.Dulu faqeh dah tak guna pampers, tapi sejak musim sejuk nih, faqeh dah dua kali bocor.Habis semuanya basah.Terpaksalah ummi gunakan cd nih.Kena jimat sekarang.




inilah cd nya ( cloth diaper )..ummi ada 3 warna ..lagi dua mak ayu beli dari ummi.



ini cd dengan insert nya.Kita masukkan insert dalam cd ni, then gunalah kat baby kesayangan kita.



ini jenama yang ummi guna.Ummi beli dari umidanish..(promote tuh, kena bagi komisyen nih.)



tapi..insert ummi ada masalah, kebocoran...jadi ummi guna kain lampin.Alhamdulillah ok gak umidanish tau!


ok, dah siap pakai pada baby ummi!


yer..inilah model ummi..


hehe, siap buat muka kelakor pulak, amacam umidanish boleh masuk contest tak gambar nih?


dan ini caranya ummi jemur cd di Jordan ni.Alhamdulillah setakat ni, matahari masih ada..dan ceptlah keringnya.Tapi ummi berfikir nanti musim syita' (sejuk), nanti macamana pulak yer..



2 comments:

desperate mama said...

hehehe... kelakola model cd tu... leh masuk peraduan hero remaja...

ok tak lunatot? fidza tak penah try la... banyak kali teringin nk try.. tp tak try jugak... mesti trbeli yg lain...

ummu faqeh said...

memang kelako acik fidza.alhamdulillah setakat ni ok jer lunatot nih..lembut bangat..cuma hari tu jer terbocor sebab mungkin terperangkap sabu.mehler guna lunatot lak, hehe.

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!