Pages

Monday, September 7, 2009

2nd part- journey to jordan-transit di dubai

daripada kl ke dubai kami naik malaysia airlines duk business.. alhamdulillah..seronok dan selesa..macam2 makanan yang ada..anak2 pulak dah lama terlena dibuai mimpi...alhmadulillah...tapi..tandasnya mmg takder paip air..ada air paip utk basuh tangan jer..hehe pandai2 lah nak hidupkan...

alhamdulillah..sampai di dubai jam 3.00 pagi waktu tempatan..kesian kat anak2..terlalu letih dan tak selesa sangat tidur dalam flight..Ya Allah, permudahkan urusan kami ya Allah...
kami membeli serba sedikit makanan utk alas perut, bagi bersahur..nak makan, tak berapa kena selera kami di sini..
selepas solat subuh jam 5.00pagi, kami bergegas utk ke gate yang ang kepada ditetapkan...
namun..dugaan Allah datang menerpa...dengan anak2 yang lost control, anak letih, lapar, ngantuk..semuanya ada...kami terpaksa delay flight..berlari2 ke sana ke mari bersama anak2...kerana terlewat cek-in..pass border takder..lsgipun barang kargo kami ada 10 item..so mmg tak sempat nak naik flight kul 7.20 pagi tersebut...jadi pukul 2.00 petang baru boleh naik flight semula..jadiknyer...11 jam kami terpaksa transit di dubai ini..huish!

macam2 dalam fikiran kami..
- anak2 dah buat hal,nak tidur, lapar, letih..semuanya ada
- kami sendiripun dah penat sangat...
- nak hubungi kawan kat amman, nak beritahu flight kami delay..line celcom kat sini charge mahal..
- menitis dah airmata tengok anak2 keletihan tidur dalam keadaan yang amat tidak selesa...dahlah berjauhan dari keluarga..orang pulak pelik2 jer..

namun syukurlah ada hikmah di sebalik dugaan ini..
- emirates airlines beri kami breakfast utk 3 orang..alhamdulillah ada juga nasi utk anak2 makan..namun kak jannah jer yang makan, faqeh tak leh nak makan, tak sedap katanya..roti jer yang banyak..namun, alhamdulillah dapat mengalas perut anak2 yang keletihan..
- adik faseh letih sangat dah..tidur dalam troli.alhamdulillah susu anak2 dan pampers mmg banyak stok yang dibawa dalam beg kami..syukur pada Mu Ya Allah..
- ada tpt utk charge semua peralatan elektronik kami..handset, laptop dan kamera.
- ada wireless kat sini..blh online..cakap dgn mak teh ..suruh mak teh top up kredit utk celcom kami..terimakasih banyak2 mak teh..siap blh guna akaun skype nak call ma abah lagi..
- abi dapat berehat sebentar dengan tidur di tempat yang disediakan..alhamdulillah...


dan tepat jam 1.00 thari kami terus bergegas ke gate yang ditetapkan, alhamdulillah..kami naik emirates airline dengan selamatnya..amat selesa dan mesra layanannya..siap ada satu sorang tv ..anak2 apalagi cari channel kartunlah..nak2 faqeh..dengan tom n jerrynya.. mesti teringat dekat tok abahnyakan..



kak jannah berposing dengan anting2 barunyer..

ni kat dubai...baru jer sampai..



berposing, sementara transit kat sini..


ni pulak adik faseh yang keletihan.. tertidur dlm mende alah ni..sian diakan..


ni anak2 ku berposing atas baby troli ni..



abi berposing ..

tengoklah adik faseh yang duk sibuk nak tolak sama troli nih..geram betul tengok karenah dia.


ni pulak faqeh yang tengah khusyuk masyuk tengok tom n jerry dalam flight...hilang ketagihan dia..huhu


ni pulak apa yang ummi dengar dalam flight ke amman..alhamdulillah..



k, nantikan di entri seterusnya ..apabila kami dah sampai ke destinasi yang dituju..
tunggguuuuuuuu tau!!!

4 comments:

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Alhamdullillah dah sampai sana ya!?.. Moga dapat menjalani kehidupan yang baik di tempat org :)

ummu faqeh said...

yup..alhamdulillah dah sampai dah...terimakasih, doakan kami dipermudahkan urusan yer..

hasl_h said...

salam..
waa..akak dh terbang jauh..
x jodoh juga kt nk jumpa..
jg diri ye sis..
jg sikecil yg comel2 tu juga..
Hope alwayz in Allah's care n love..

-haslina-
adik JIKD yg belajar kt shah alam, rumah kt muo tu..

ummu faqeh said...

yer has..akk ingat..dulu kami ke muar ingat blh singgah umah..hehe rupanya adik belajar kat shah alam,kalu tak blh makan durian banyak2..hm bestnyer durian..duk kat sini tak merasalah nak makan duriankan..hari2 makan roti jer.hehe
alhamdulillah kami dah berada di bumi anbiya' bumi penuh keberkatan.doakan kami yer..

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!