Pages

Friday, May 8, 2009

mari kita buat pizza!!!

heheh, ni entri yang ke 5 dah.. dalam sehari akanku pulun sampai habis masanya daily broadband ni..rugi wo tak penuhinya.apa yang nak diceritakan seterusnya yer..

ni kat dalam keter, otw nak beli bahan2 nak buat pizza..anak2 ikut sekali utk memberi sokongan kat umminya yang baru 1st time nak cuba2 buat mende alah ning!!!



ni tangan kak jannah dan abang faqeh, tak taulah dia main apa benda jadi camtuh tangannya..


, tapi kita bebolakan dia
mula2 sekali kita buat kulitnya dulu, biasa jer kulit dia ni, adunan macam nak buat kuih donut...



pastu kita buat intinya.. ni kami gunakan hotdog, nenas, daging hancur,carrot, tomato, semuanya didadukan..masak sekejap atas api yang tak berapa panas..



pastu ni sosnya, dibuat dari tomato puri dan sedikit bawang putih diblender..pastu perah asam limau sikit, sikit jer tau, jangan banyak sangat..



ha.. inilah pizza sebelum kita masukkan dalam oven.. lapisan pertama letakkan sos, pastu letak intinya..terakhirnya taburkan keju di atasnya..lagi banyak keju lagi sedaap..


yes, alhamdulillah yang ni dah siap masak dan siap utk dimakan..menjadi gak, tapi kena perbaikilagi pada masa hadapan..


tatitutu.. nanti kita buat resepi lain pulak yer..

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!