Pages

Saturday, August 25, 2012

Hikmah Abadi

Setulus kasih... 
Hikmah Yang Abadi..

Anak2 ummi tengok video nih.. 

 Jannah :
 Kesian kat dia kan...
Dia tak boleh tengok dan dengar...
Dia nak jumpa mak dia..
Bersemangat betul..
dia sayangkan sangat mak dia

  Faqeh : 
Ala..mak dia dah mati...
dia sayang kat mak dia.
Faqehpun sayang ummi. 

 Faseh : 
Kenapa dia mandi kat masjid?
Macam best,nak mandi kat masjid jugaklah!

 Faheem : 
...........
( duk tekan2 laptop,sambil dimarah kakak dan abg2nya). 

 Abi :
Anak2 ummi abi kena doakan ummi abi bila kami sudah tiada..

 Ummi : 
Jangan nakal2..Semua orang sayangkan ummi abi dia..

Ulasan Ummi:
Video ini memberi 1001 kesan tersurat dan tersirat kepada yang menontonnya. 
Pasti penonton akan terfikir..
..anak2 yatim juga inginberaya gembira..
..mereka yang kurang upaya sedaya upaya pulang ke kampung halan berjumpa yang tersayang..
Malulah kepada yang berupaya tidak mahu pulang berjumpa yang tersayang di kampung...

Ummi terfikir..
Bagaimana pula jika ummi yang mati?
Adakah anak2 ummi akan mendoakan ummi?

Allahu Akbar...
Ya Allah..jadikanlah anak2 kami penyejuk hati..
Yang bakal mendoakan kebahagiaan kami dunia akhirat,amin!

3 comments:

Nur Eida Sazali said...

sedih kot video ni. wuwuwuwu

ummu faqeh said...

sedih time kat last kot..bg org dewasalah..bg kanak2,mereka lebih excited nak tahu,ke mana tujuan budak 2 org tuh..bnyk persoalan bermain di minda mereka..

ummu said...

Salam Ummu Faqeh
suka dengan video ni
saya tempek di blog pendidikan saya
em terkenang sesi kaunsleing bersama pelajar anak yatim di rumah kebajikan.syahdu...

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!