Pages

Tuesday, January 5, 2010

BEFORE N AFTER !!!

vu c
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jam menunjukkan 2.00 a.m, 9 degree skg.Menemani hubby nak final exam esok.Ya Allah, Kau permudahkanlah suamiku menjawab soalan peperiksaan esokk!amin.
Ngantuk tuh still ada..sejuk sangat nih..

Hm..dah lama ummi tak update blog nih.Tiada kesempatan waktu sebenarnya.Siang duk berperang dengan anak2 ummi.Malam berperang dengan mata yang mengantuk pulak.Sejak sobah( pemanas ) dipasang, mata ummi amatlah payah nak bukak.Kalu tak pasang sejuk, kalu dah pasang lak, mata amatlah mengantuknya..hehe..


Kali ni ummi nak bercerita lagi tentang abang faqeh!!!sebelum dan selepas kejadian yang menggerunkan itu..hari ni dah 6.1.2010..kejadian tuh berlaku 28.12.2009.Maksudnya hari ni dah 8 hari berlalu..


Alhamdulillah..2 hari lepas acik Anisah datang mengurut seluruh badan faqeh.Sejak hari ke3 dia berjalan terhencot2 sedikit.Kakinya sakit.Risau juga pada mulanya.Siap call Dr Feeza lagi.Insya Allah lepas hubby final, kami putuskan sama ada nak urut atau ke hospital.Dalam masa terdekat nih, ummi dan abi akan cuba urut slow2..


Sebenarnya masa faqeh jatuh tuh memang tak ada apa2 kecederaan luaran, tapi dalaman kami tak tahu apa yang terjadi pada urat saraf dia.Yerlah perkaranya terjatuh dari tingkat 2..insya Allah, kami berdoa dan berharap tiada kesan sampingan di masa hadapan, amin!


alhamdulillah selepas kejadian tersebut, nampaknya ada hikmah yang tersirat..Alhamdulillah..ukhuwah antara kami di perantauan , terutamanya di Irbid ini bertambah erat..yerlah sebelum ni tak pernah kenalpun adik2 akhowat sama ada syabab atau akhowat..sekarang semua orang dah kenal FAQEH SI JAMALMAN!!! huhu..kata acik fathiyah..


dan sekarang faqeh dah semakin 'mendengar kata'.Ummi juga sekarang meluangkan masa2 yang berkualiti dengan anak2 ummi ni.Alhamdulillah..syukur padaMu Ya Allah..Kau lembutkanlah hati anak2 kami,jadikanlah dia sebagai penyejuk hati kami..yang akan membahagiakan dan membanggakan kami dunia akhirat!amin...


kepada semua pembaca blog ummi yang setia, ummi ucapkan terimakasih dan terus2lah mendoakan kebahagiaan kami sekeluarga di sini..Semoga Allah sahajalah yang mampu membalas jasa baik anda semua..

SEBELUM!!!







oklah..kita layan gambar dulu! tengoklah aksi beraninya..Na'uzubillahi min zalik..


inilah level akhowat arab nyer..siap baling biskut dan coklat dari sana..itu dululah..sekarang ummi dah larang mereka bermain2 kat area nih..jadiknya ummi suruh dia turun ke bawah terus!
posing terakhir..ummi dah haramkan!!!inilah botol airnya yang dijadikan alas tempat dia berpijak!tak tinggi mana kan dividernya...ingat nak suruh sohibah pasangkan jejaring besi kat sini,insya Allah.Langkah2 keselamatan kenalah ada..
huhu..tgklah dia merenung jauh..memikirkan apa hentah!kasut dia dah tembus dah tuh!kena beli baru pulak nampaknya!

pandangan dari mabna kami...
inilah bangunan kediaman kami..sepertinya rumah flat di Malaysia..tapi kat sini jangan pelik kalu ada rumah bawah tanah!panas pada musim sejuk nih..




SELEPAS!!!
hadiah dari kawan hubby.
selepas kejadian...duk main dgn abinya.. seronok sangat!
hadiah dari ammu2 yang datang.jzkk.
dari pandangan dekat..kejap jer nih..dah berterabur dah semuanya mainan nih..
kereta dari Abu Islam..kejap jer..malam pertama dapat dah tercabut tayarnya..boleh gerak2 dan berbunyi..tapi..made in china boh!huhu..skg dah hancus lebus!
inilah akhowat2 yang sudi menziarahi kami..
juga akhowat2 bakal doktor2 nih..jzkk.



sekarang setiap hari kak jannah dan faqeh turun ke bawah, belajar bersama ummuqusoi. Alhamdulillah..belajar bersama2.Kak Jannah dah bercuti sekolah.Bulan 2 nanti baru masuk sekolah.

meh ummi dekatkan lagi pic nih..blurlah sikit..zoom in dari atas..flower bilenjlisi...wardah bilarabiyyah..bunga bilmaliziya..tapi org arab mmg payah nak sebut bunga..bun..ga..huhu

adik buat apa?hehe..tgk video nasyid raihan-doa makan!anak2 suka tgk video klip ni..ramai budak2 katanya. senyuman ala jamal kot nih..hehe

3 comments:

aNNdiNN said...

uih.seriau baca psl faqeh jatuh tingkat 2. abih tu guane die skrg? mmg jatuh terus atas ground ye? ish..ish...bahaya tul la. patut psg grill ke etc kat ruang tu

aNNdiNN said...

Oh,dah faham dah skrg. Mmg ibarat jatuh disambut malaikat. Alhamdulillah tidak terus jatuh atas ground. Begitulah dugaan apatah lg hidup d ngr org.. Namun sy pasti Izma & keluarge akn terus tabah :) UmmuQusoi mcm mane plak? die x p check lutut die?

ummu faqeh said...

adnin..memang ngeri mengingatkan aksi beraninya si Faqeh tuh..
alhamdulillah dah ok dan kembali aktif seperti biasa..Ummuqusoi pulak alhamdulillah dah ok dan berjalan spt biasa lututnya..dia just urut jer..tak ke hospitalpun..
memang dugaan hidup di perantauan ini ..insya Allah berkat doa kawan2,kami akan tabah..
terimakasih atas doa2 tsebut my fren, ADNIN..

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!