Pages

Tuesday, June 30, 2009

johor tour- second trip..

alhamdulillah, setelah bertungkus lumus, akhirnya tercapai gak hasrat nak tukar template..tq to mak adah yang baik hati...

jam sekarang menunjukkan 1.18 pagi, 30 Jun 2009, lokasi sekarang berada di Hotel Classic, Muar, Johor.hm..lagi sekali kami datang ke sini...nantikanlah posting seterusnya, akan di tepek gambar2nya..

ngantuk dah ning, sambung esok pulak..banyak gak perkara yang nak diceritakan sepanjang bulan jun ini..biasalah , blog ni akan diupdate sebulan sekali..hehehe

aku edit semula pot ning

29 JUN 2009- dlm perjalanan ke Muar, Johor.
ni kat muar, singgah rasa mee bandung,sedap bangat, tapi banyak minyak bebenor..

jannah dah tak sabar nak makan..heheh


petanngnya..kami ke bandar muar, untuk anak2 kami bermain di play ground kat situ.. suka bangat anak2.


setelah penat bermain, kita makan dulu..

malamnya baru kami balik ke hotel semula..penat bangat..sempat lagi anak2ku berposing , sementara menunggu abi masukkan barang2.

adik fasehuddin sempat lagi berposing dan menyibuk nak sembahyang...




esoknya..30 JUN 2009
here we were came again, Katerina Hotel...hehehe.ni baru jer sampai..



apalagi petangnya terus anak2ku terkam ke kolam renangnya..tapi sayang kolamnya dalam sagat,amat membahayakan nyawa kami2 yang tak pandai berenang nih..esp, akulah tuh,heheh


adik fasehpun teringin jugak nak mandi kat kolam nih..abang faqeh lagilah nak mandi sangat2..bahaya betul budak ning..

abang faqeh buat 'gelempor' dia..geram wasse...tapi inilah karenah anak kedua aku ning..

adik faseh yang kesejukan ...




malamnya kami ke bandar di batu pahat tuh, ke Chicken Rice Shop..anak2 suka sangat makan nasi ayamnya yang lembut dan sedap.


lepas siap makan, nak main mende alah ning pulak..hiii anak2 ku ini, macam2 budak2 ning.


esoknya...1 Julai 2009.
sayonara The Katerina Hotel...kami akan ke hotel yang terakhir pulak..
gambar2 di sekitar lobby hotel




alhamdulillah..sepanjang perjalanan kami ke johor bahru..terlalu banyak raja buah dijual...kamipun amik kesempatan berhenti melahap buah durian nih..suamiku yang melahap durian nih..

hm...inilah hasil durian yang kami lahap berdua, banyak tak? hehe


here...now we r at naza hotel, johor bahru..kami ke sini lagi sekali sebab ada kolam renang utk anak2 dan juga wireless internet dan yang penting, makanan kat sini sedap...


tapi sedihnya...wireless dah takder..kena bayarlah pulak..tenseng rasanya...
tapi takper...yang penting anak2 gembira dapat main kolam renang...nampak tak faqeh jadi superman!!!huhu, terjun jer kerjanya...


antara aksi2 anak2 ku terutamanya faqeh dan jannah...aksi faqeh terjun senget


ni aksi terjun kepala dulu .. faqeh

kita makan dulu..tak ingatdah apa nama hidangan nih..


esoknya...2 JULAI 2009.
Seawal 10 pagi kami turun ke kolam renang utk bermain kolam.abi pergi kerja

abang faqeh terjatuh,menangis, tapi masih lagi tak serik2 nak bermain air lagi.

aksi faqeh terjun dari belakang.

aksi faqeh dah duk dalam air


aksi kak jannah pulork...

aksi adik faseh ada jugak.


sayonara johor..kami dalam perjalanan kembali ke kuantan .ALHAMDULILLAH..Allah selamatkan perjalanan kami, walaupun ada sedikit gangguan di tengah jalan...



No comments:

SYUKURI NIKMATNYA!

font



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

MUTIARA AL-QURAN اللؤلؤة قرآن كريم

TABAHKAN HATI KAMI!